Необходими продукти
- 600 г кисело зеле
- 400 г червен боб (от консерва)
- 3 сушени червени чушки
- 2 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- 1 ч. л. пушен сладък пипер
- 1 ч. л. стерилизиран хрян
- 1 ч. л. ким
- сол за чесъна
Начин на приготвяне
Червените сухи чушки се накисват във вряла вода. Оставят се да омекнат добре и се нарязват наситно. Киселото зеле се реже на тънко. Чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват чушките, нарязаното зеле, отцеденият боб, хрянът, пушеният сладък пипер, зехтинът и стритият в хаванче ким. Разбърква се добре и се поднася.
Източник: Кауфланд