Рецепта за боб по манастирски

Коментари · 294 Прегледа

Рецепта за боб по манастирски. Вкусна бобена чорба. Боб по манастирски.

Необходими продукти

  • 250-300 г дребен боб
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 2-3 домата
  • 1 зелена чушка
  • 50 мл олио
  • 2 стръка целина
  • 2-3 стръка джоджен (1 ч. л. сух)
  • 2-3 стръка магданоз (1 ч. л. сух)
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта. Изплаква се. Залива се с вода, изчаква се да кипне и водата се изхвърля. Отново се залива с 2 л вода. Добавят се лукът, нарязан на дребно, и морковът, нарязан на малки кубчета. Вари се, докато бобът омекне. Доматите се режат на малки кубчета, чушките се почистват от семето и се режат на дребни парченца. Листата на джоджена, магданоза и целината се отделят и се режат на ситно, а стеблата се запазват цели и се завързват с конец. Към сварения боб се прибавят олиото, доматите, чушките и завързаните с конец стебла на подправките, след което се овкусява със солта. Чорбата къкри на тих огън около 30 минути под капак. В края на варенето се изваждат стеблата и се добавят нарязаните листа от пресни подправки. Чорбата къкри още 2-3 минути, след което се сервира.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg