Необходими продукти
- 1 кг краставици
- 150 г маслини „Каламата”
- 4 филии хляб
- 8 с.л. маслиново масло
- 1 ч.л. сух чесън
- 1 лайм
- сол на вкус
Начин на приготвяне
Краставиците се измиват и се оформят на тънки ленти с белачка. Маслините се почистват от костилките и се разрязват по дължина. Хлябът се смила в блендер. Трохите се слагат в тава, посоляват се, поливат се с половината от маслиновото масло, подправят се с чесъна и настърганата кора от лайма. Пекат се до златисто в загрята на 200 градуса фурна, като се разбъркват периодично. Изваждат се и се оставят да се охладят. Краставиците се смесват с маслините, подправят се с останалото маслиново масло, сока от лайм и сол на вкус. Салатата се поднася поръсена с хрупкавите трохи.
Източник: Кауфланд