Необходими продукти
- 500 г картофи
- 300 г броколи
- 100 г лук
- 100 г моркови
- 2 стръка мащерка
- 4 с.л. маслиново масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне
Картофите се белят и се режат на средно големи кубчета. Варят се в подсолена вода и когато са готови, се отцеждат и се поставят върху хартия за печене. Лукът и морковите се режат на дребно и се запържват за 2–3 минути в маслиновото масло. Добавят се към картофите, слага се наситнената мащерка, а най-отгоре - накъсаните на розички броколи. Посолява се. Хартията се завива като джоб и се подпъхва от долната страна. Слага се в тава и се пече около 15 минути на 190 градуса. Когато зеленчуците са готови, хартията се разтваря отгоре и ястието се поднася.