Съставки:
- 200 гр фурми, изсушени, без костилки
- 250 гр бекон
- 1 пак сирене крема
- 125 гр сметана
- малко лимонен сок
- 1/2 връзка пресен лук
- 1 с.л. масло
- 2 портокала
Приготвяне:
- Лукът нарязвате съвсем на дребно, добавяте кремата и сметаната и разбърквате. Слагате и мъничко лимонов сок.
- Фурмите внимателно се напълват със сместа, увивате в бекона и с помощта на клечка за зъби фиксирате всичко.
- Пакетчетата се притискат леко за да придобият по-плоска форма.
- Изпържвате в загрятото масло за около 10 минути, като внимавате да е "златисто" от всички страни.
- Портокалите ще ви служат за поставка, като отрязвате леко от към горната част, за да може плодът да стои изправен и набождате вече готовите вкуснотиики върхи него.
Мартина Цветанова 4 год
Изглежда доста вкусно... ще се пробва задължително.