Необходими продукти
- 330 грама нахут, сварен
- 1 яйце
- 100 грама кисело мляко 2 % масленост
- 100 грама брашно от нахут
- 100 грама задушен спанак
- 40 грама черни маслини
- 20 грама краве масло
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1/2 чаена лъжичка сол
За поръсване - сусамово семе, маково семе, слънчогледово семе
Начин на приготвяне
Смелете нахута на парченца в блендер. Разбийте яйцето на пяна. Нарежете маслините на малки парченца. Нарежете спанака на ситно. Сложете всички съставки без ръсеницата в купа и разбъркайте добре. Намажете тавичка с диаметър 20 сантиметра с част от маслото. Изсипете сместа и отгоре разпределете останалото масло. Поръсете с ръсеницата. Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса с вентилатор за около 35 - 40 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине.
Източник: ecosem.bg