Необходими продукти
- 120 грама белтъци
- 200 грама ябълки
- 50 милилитра прясно мляко
- 50 грама брашно от просо
- 1 чаена лъжичка цейлонска канела
Начин на приготвяне
Почистете ябълките от вътрешността и ги настържете на едро ренде. Разбийте белтъците на пяна заедно с прясното мляко. Добавете настърганите ябълки, брашното от просо и цейлонската канела. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Намажете тиган за палачинки с една чаена лъжичка мазнина - кокосово масло, краве масло, ленено масло /по избор/. Оставете тигана да загрее и изсипете малка част от сместа - около две супени лъжици. Печете около минута от едната страна и около тридесет секунди от другата. Внимавайте, защото палачинките стават крехки.
Източник: ecosem.bg