Рецепта за ябълкови палачинки

Коментари · 292 Прегледа

Рецепта за ябълкови палачинки. Палачинки с 50 гр.брашно. Ябълкови палачинки с канела.

Необходими продукти

  • 120 грама белтъци
  • 200 грама ябълки
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 50 грама брашно от просо
  • 1 чаена лъжичка цейлонска канела

Начин на приготвяне

Почистете ябълките от вътрешността и ги настържете на едро ренде. Разбийте белтъците на пяна заедно с прясното мляко. Добавете настърганите ябълки, брашното от просо и цейлонската канела. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Намажете тиган за палачинки с една чаена лъжичка мазнина - кокосово масло, краве масло, ленено масло /по избор/. Оставете тигана да загрее и изсипете малка част от сместа - около две супени лъжици. Печете около минута от едната страна и около тридесет секунди от другата. Внимавайте, защото палачинките стават крехки.

Източник: ecosem.bg

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg