Необходими продукти:
за 3 броя
За блата:
- 125 гр меко масло
- 110 гр захар
- 170 гр брашно
- 2 яйца
- 2 с.л. неподсладено какао
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 50 гр парченца шоколад
За крема:
- 60гр меко масло
- 170гр пудра захар
- 1 с.л. какао
- 3 с.л. ликьор "Бейлис" + 3с.л. за напояване на блата
За декорация:
- шоколадова глазура
- бял шоколад
Приготвяне или как се готви десертът:
- Смесваме всички съставки, без шоколадовите парченца и ги разбиваме за 2-3 минути с миксер до гладка смес. В нея объркваме шоколадовите парченца.
- Изсипваме сместа в тава (26х18) покрита с хартия за печене и печчем в предварително загрята фурна на 175 градуса са 20 минути. Изкарваме и оставяме да се охлади.
- След това изрязваме сърца (6 бр.) с помоща на шаблон.
- За крема смесваме всички съставки, разбиваме и оставяме да се охлади.
- Сглобяване: напояваме едното сърце с 1с.л. ликьор "Бейлис", слагаме от крема и върху него второто сърце.
- Измазваме отвън с крема и охлаждаме в хладилника.
- След това заливаме с глазурата и украсяваме с темпериран бял шоколад.
Рецепта предоставена от Искра Николова.