Необходими продукти
- 1 яйце
- 100 грама тиква, печена
- 100 грама извара
- 50 грама брашно от натурално пълнозърнесто брашно от eчемик
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка цейлонска канела
Начин на приготвяне
Сложете яйцето и тиквата в блендер. Блендирайте до получаване на хомогенна смес. Добавете изварата и брашното от ечемик. Отново блендирайте и при необходимост добавете 20 - 30 милилитра вода. Накрая прибавете канелата и бакпулвера. Отново блендирайте до получаване на хомогенна смес. Сложете мазнина в тиган за палачинки. Около една супена лъжица е достатъчна. Включете котлона и оставете да загрее добре. Изсипете от сместа в тигана и печете по около минута от всяка страна. От посочените количества излизат четири броя палачинки с диаметър 8 - 10 сантиметра.
Източник: ecosem.bg