ПРОДУКТИ: за 6 порции
250 г качамак
4 яйца
1 ч.ч. сирене
50 г сушени домати
1 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. олио
3 стръка пресен лук
50 г сусам
сол
РЕЦЕПТА:
Качамакът (250 г) се сварява в подсолена вода съгласно указанията на опаковката. Щом се охлади, се смесва с разбитите яйца (4 бр), млякото (1 ч.ч.), олиото (1/3 ч.ч.), натрошеното сирене (1 ч.ч.). Тази смес се изсипва в тава с незалепващо покритие и се изравнява. Върху нея се нареждат предварително изкиснатите в топла вода и отцедени сушени домати (50 г). Поръсва се със ситно нарязания лук (3 стръка), сусамовите зрънца (50 г) и малко олио. Пече се до пълна готовност. Царевичната пита се поднася топла с айран.
от 1001 рецепти