Необходими продукти
- 200 грама пълнозърнесто брашно от едрозърнест лимец
- 30 грама микс от семена /ленено, слънчогледово, маково, сусамово/
- 60 милилитра топла вода
- 30 милилитра зехтин
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне
Сложете брашното в купа и направете кладенче в средата. Изсипете водата, зехтина и солта в кладенчето. След това замесете меко тесто. По средата на месенето добавете семената и продължете да доомесвате. Разделете тестото на две равни топки, всяка от които разточете на тънко - на около 2 милиметра. Отрежете ленти с помощта на нож за пица. Нарежете на правоъгълници. Сложете хартия за печене в голямата тава, която е комплект с фурната. Подредете крекерите в тавата, като оставяте по около два милиметра разстояние между тях. Печете на средно ниво във фурна на 175 - 180 градуса за около 14- 15 минути. Извадете от фурната и оставете да се охладят. При охлаждането се втвърдяват допълнително. Може да съхранявате в хартиен плик или в метална кутия.