Рецепта за Торта Киндер пингуи

Коментари · 853 Прегледа

Рецепта за Торта Киндер пингуи. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - Торта Киндер пингуи.

Необходими продукти:

за блата:

  • 25 г какао
  • 90 мл. вряла вода
  • 3 яйца
  • 130 г захар
  • 60 мл олио
  • 140 г брашно
  • 1/2 пакетче бакпулвер

За крема:

  • 3 листа желатин - около 6 г
  • 2 с. л. течна сметана
  • 500 г маскарпоне
  • 80 г пудра захар
  • 1 ампула ванилия
  • 250 мл сметана за разбиване

За шоколадовия диск:

  • 80 г тъмен шоколад

За глазурата:

  • 150 г тъмен шоколад
  • 150 мл течна сметана


    Приготвяне или как се готви десертът:
  1. Смесваме какаото с врялата вода, разбъркваме и оставяме да се охлади. Отделяме белтъците и ги разбиваме на сняг. Постепенно добавяме половината захар-65 г и бием до твърди връхчета.
  2. В отделна купа разбиваме жълтъците с останалата захар, добавяме олиото, пресятото с бакпулвера брашно и какаото. Разбъркваме всичко добре. Към тази смес на няколко пъти добавяме разбитите белтъци, като разбъркваме внимателно с шпатула. Изсипваме сместа във форма за торта с диаметър 24см, застлана с хартия и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 20 минути. Оставяме да се охлади.
  3. За шоколадовия диск разтапяме шоколада на водна баня. Върху хартия за печене очертаваме кръг с диаметър 24см и разстиламе шоколада. Слагаме в хладилника да стегне.
  4. Накисваме листата желатин в студена вода за 10 минути. Загряваме 2 с.л. сметана, добавяме желатина и разбъркваме. Оставяме малко да изстине.
  5. За крема разбиваме маскарпонето с пудрата захар и ванилията. Отделно разбиваме сметаната на пухкав крем, смесваме с маскарпонето и при непрекъснато бъркане прибавяме желатина.
  6. Разрязваме блата на две и върху едната част разпределяме половината от крема.
  7. Върху него слагаме шоколадовия диск, останалия крем и втората част от блата.
  8. За глазурата загряваме сметаната, прибавяме шоколада и разбъркваме, докато се разтопи.
  9. Заливаме тортата и оставяме за поне 4 часа.

Рецепта предоставена от Искра Николова.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg