Необходими продукти
- 113 г натурално пълнозърнесто брашно
- ½ ч.л. морска сол
- 248 г квас
- 57 г безсолно масло на стайна температура
- 2 с.л. изсушени билки
- По желание масло за намазване
- Морска сол за поръсване отгоре
- Доматен сос по желание
Начин на приготвяне
Смесете брашното, солта, кваса, маслото, сухите подправки, за да приготвите меко тесто. Не трябва да е лепкаво. Разделете тестото на две и оформете всяка част в малка правоъгълна плоча. Увийте ги в домакинско фолио ги оставете в хладилника за 30 мин. до няколко часа , докато тестото стане твърдо. Загрейте фурната до 200 градуса. Набрашнете леко хартия за печене, точилката си и горната част на тестото. Започнете първо с едната част от тестото. Разточете тестото до около 1,5 см дебелина. Не се притеснявайте, че ръбовете на тестото са неравни. Просто се опитайте да го изравните възможно най-добре. Така разточеното тесто намажете с масло или зехтин, след което поръсете по желание с морска сол или подправки. Нарежете тестото. С нож за пица ще бъде най-добре, а може да използвате и форми, с коит оразполагате. Боцнете с вилица всяко парче. Печете за около 20 мин., докато ръбовете на крекерите започнат да стават леко кафеникави до златисто. Когато покафенеят напълно ги извадете и ги оставете да се охладят върху решетка. Могат да се съхраняват на стайна температура до 1 седмица. Замразете ги, ако искате да ги използвате по-дълго.
Източник: ecosem.bg