Необходими продукти
- 225 гр. меко масло;
- 100 гр.пудра захар;
- 225 гр. типово пшенично брашно;
- 100 гр. царевично нишесте;
- щипка сол.
Начин на приготвяне
Маслото и пудрата захар се смесват до получаването на кремообразна смес. Добавят се типовото пшенично брашно, царевичното нишесте и щипката сол. Замесва се тесто за около 5мин., след което се увива в прозрачно фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник. От вече охладеното тестото се оформят топки, които леко сплесквам, за да придобият форма на бисквити. Може и да се изрежат и сладки с формички, но трябва да се има предвид, че при печене бисквитите се обезформят малко. Бисквитите се нареждат в тава, върху хартия за печене и на всяка се правят дупчици с клечка за зъби или вилица, за да не се раздуят при печенето. Пекат се на предварително загрята фурна на 170 градуса за точно 15 мин. Краищата им трябва съвсем леко да порозовеят. Оставят се да изтинат и след това са готови за консумация.
Източник: ecosem.bg