Рецепта за Шоколадово суфле с течен център

Коментари · 345 Прегледа

Рецепта за Шоколадово суфле с течен център. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - Шоколадово суфле.

Необходими продукти:

  • Яйца- 7 бр.
  • Масло - 0.200гр.
  • Шоколад натурален - 0.200 гр.
  • Захар - 0.270 гр
  • Брашно - 0.125гр.
  • Натурално какао - 0.050 гр.
  • Мазнина за формите - 0.030 г.

 

Приготвяне или как се готви десертът:

  1. Първична обработка на продуктите: измиваме и дезинфекцираме яйцата ( отстраняване на нечистотите по тях).
  2. Пресяваме брашното с какаото и разтапяме шоколада с маслото на водна баня. 
  3. Яйцата се разбиват със захарта на пухкава пяна, докато удвоят-утроят обема си.
  4. След това се добавя пресято брашно с какаото и накрая се прибавя разтопения шоколад с кравето масло, като се разбърква добре дохомогеннагладка смес.
  5. Формичките се подготвят предварително като се намазват с мазнина и се поръсва какао, за да се отлепят от формата. Пълним 1/3 от обема. 
  6. Печем на загрята фурна от 220°С за 8-10 минути ( за да може сърцевината да остане течна и да получим желания ефект от стичаща се шоколадова лава)

 

Рецепта предоставена от Цветина Костадинова.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg