Необходими продукти:
- Яйца- 7 бр.
- Масло - 0.200гр.
- Шоколад натурален - 0.200 гр.
- Захар - 0.270 гр
- Брашно - 0.125гр.
- Натурално какао - 0.050 гр.
- Мазнина за формите - 0.030 г.
Приготвяне или как се готви десертът:
- Първична обработка на продуктите: измиваме и дезинфекцираме яйцата ( отстраняване на нечистотите по тях).
- Пресяваме брашното с какаото и разтапяме шоколада с маслото на водна баня.
- Яйцата се разбиват със захарта на пухкава пяна, докато удвоят-утроят обема си.
- След това се добавя пресято брашно с какаото и накрая се прибавя разтопения шоколад с кравето масло, като се разбърква добре дохомогеннагладка смес.
- Формичките се подготвят предварително като се намазват с мазнина и се поръсва какао, за да се отлепят от формата. Пълним 1/3 от обема.
- Печем на загрята фурна от 220°С за 8-10 минути ( за да може сърцевината да остане течна и да получим желания ефект от стичаща се шоколадова лава)
Рецепта предоставена от Цветина Костадинова.