Рецепта за Пълнена руладина

Коментари · 548 Прегледа

Рецепта за Пълнена руладина с пушено топено сирене, прошуто, мариновани гъби във винен сос. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените".

Пълнена руладина с пушено топено сирене, прошуто, мариновани гъби във винен сос

Необходими продукти:

За руладината:

  • Свинско бон филе - 0.300 г.
  • топено пушено сирене - 0.050 г.
  • мариновани гъби - 0.050 гр.
  • краве масло - 0.020г.
  • сол - 0.001г.
  • черен пипер - 0.001 г.

За гарнитурата:

  • червен пипер - 0.100 г.
  • зелен пипер - 0.100 г.
  • тиквичка - 0.100 г.
  • морков  -0.100 г.
  • кафява захар - 0.010 г.
  • сол - 0.001 г.
  • черен пипер - 0.030 г.
  • краве масло - 0.020г.

За винения сос:

  • червено вино - 0.200мл.
  • краве масло - 0.020гр.
  • натурално брашно - 0.010 г.
  • сол на вкус - 0.001 г.
  • студен бульон -0.050 мл.

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. За руладината: Измиваме и почистваме месото, предаваме му необходимата форма за завиването на руладина. Овкусяваме месото със сол и черен пипер, като в единия край слагаме плънка от нарязаното топено пушено сирене, прошуто и мариновани гъби, след това завиваме старателно на руло, така че плънката да не изпадне и сме го завързали с конец. След това в тиган с дебело дъно разтопих краве масло и рудината се запечатва от всички страни за няколко минути, изважда се от тигана и доизпичаме в умерена фурна за 8-10 минути, за да не се пресушава месото.
  2. Подготовка на гарнитурата: Почистване и измиване на зеленчуците. Нарязване на жулени. В предварително загрят тиган( в този които сме запечатали рудината) и използваме остатъчната мазнина. Сортираме зеленчуците, като прибавяме сол, черен пипер на вкус и лъжица кафява захар, за да ги карамелизираме. Отстраняваме и оцеждаме добре зеленчуците от остатъчната мазнина и ги подреждаме в чинията, в която ще сервираме.
  3. За соса: В същия загрят тиган слагаме виното да кипне с бучка масло, отново добавяме сол на вкус, като разбъркваме интензивно. Добавя се брашното и до разреждаме със студен бульон , при непрекъснато бъркане, за да избегнем получаването на бучки. Махаме го от котлона и го прецеждаме през тънка цедка. Вече готово изпечената рулади на я нарязваме на тънки слайсове по диагонал (2см. дебелина) и нареждаме върху предварително подредените зеленчуци и поливаме със соса малка част от руладините. Сервираме с червено вино, охладено 12-14°С.

 

Рецепта предоставена от Цветина Костадинова.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg