Печен бахур,с кисело зеле

Коментари · 297 Прегледа

Печен бахур,с кисело зеле.

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1 кг кисело зеле

300 г бахур

1 глава лук

100 мл. олио

1 ч.л. захар

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

1 с.л. сол

 

РЕЦЕПТА:

 

В загрятото в дълбока тенджера олио (100 мл.) се задушава ситно нарязаният лук (1 глава). Щом омекне, към него се добавя ситно нарязаното кисело зеле (1 кг), разбърква се добре и се захлупва с капак. Щом стане съвсем крехко, се овкусява с всички подправки и се прехвърля в тава. Поставя се в тава, за да се пече около 30-40 минути. Пече се с фолио, за да не загори отгоре. По средата на печенето фолиото се отстранява и върху зелето се поставя готовият бахур. Ястието се допича и се сервира горещо. Ако не искате да използвате готов продукт, пригответе Домашен бахур.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg