Необходими продукти:
- 500 гр шарено свинско месо
- 500 гр кисело зеле
- 1 стрък праз
- 1/2 к.ч. ориз
- равни части вода и зелев сок
- червен пипер
- черен пипер
- чубрица
- даф. лист
- лют пипер по желание
За застройката:
- 2 жълтъка
- 200 гр кис. мляко
Начин на приготвяне:
Нарязва се месото на малки парчета. Праза и киселото зеле нарежете на ситно, а ориза измийте добре. В тенджера загрейте олио сложете месото да се запържи, след което добавете праза и зелето. След като и зелето се запържи, сложете черен и червен пипер, даф. лист и сипете вода и зелевия сок. Оставете да поври и добавете ориза. Накрая сложете чубрицата и лют пипер по желание. Изключете котлона и направете застройката като разбиете жълтъците с кис. мляко и щипка сол.