Продукти:
месо от бут - 650 г
картофи - 400 г
грах - 100 г
зеле - 300 г
моркови - 1 голям
гъби - 150 г
лук - 1 глава
яйца - 2 - 3 варени
целина - 1 - 2 клончета
чубрица
сол
пипер
домати - половин консерва
олио
Приготвяне:
Месото запържваме, добавяме лука да се задуши и заливаме с вода или бульон по желание.
Когато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато омекнат картофите, добавяме зелето и гъбите. По желание може да сложим зелен боб и червено цвекло.
Когато супата е готова, запържваме добре доматите, като може да подправим и с лъжица доматено пюре. Изсипваме запържените домати и доваряваме 5-10 мин. Нарязваме варените яйца на кубчета в супата. Поднасяме с лъжица заквасена сметана по желание.
Приготвяне 20 мин.
Готвене 60 мин.
Общо 80 мин.
Порции 6-8
Източник: https://recepti.ezine.bg/