Продукти:
мерлуза - 1 кг филе
лук - 2 глави
чушки - 1 бр.
чесън - 5 скилидки
зехтин - 2 с.л.
картофи - 600 г
домати - 2 бр.
сол
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука, чушката и чесъна и ги изпържете със зехтина. Прибавете картофите, нарязани на филийки и задушавайте за около 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Изсипете сместа в тава за печене и отгоре наредете рибата. Покрийте с кръгчета домати и печете в умерена фурна.
Поднесете мерлузата, поръсена с магданоз.
Приготвяне 15 мин.
Готвене 30 мин.
Общо 45 мин.
Порции 4
Източник: https://recepti.ezine.bg/