Свински хапки с лук и бира на фурна

Коментари · 417 Прегледа

кулинаренконкурс,свинскихапки,лук ,бира

Продукти: свинско за готвене 700 г,лук 3 големи глави,моркови 2 бр,олио 4 с  л,сол ,черен пипер ,бира 130 мл ,вода 100 мл,гъби консерва 200 г отцедени ,чубрица 

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки ,морковите  на парчета ,лукът на полумесеци.Загрява се мазнината ,запечатваме месото поръсено със сол и черен пипер.След 10 минути,добавяме нарязаните зеленчуци ,готвим още 5 минути и поръсваме с подправки.Прехвърля се сместа в тава за печене ,налива се бирата и водата ,затваряме с капака и печем на 200 С около 30 минути ,после се намалява на 170 С и печем за още 50 минути,като малко преди края се сваля капака да се запече месото.Сервираме топло ,вкусотия с чаша бира или вино ! Добър апетит!

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg