Продукти:
кисело мляко - 1 ч.ч.
яйца - 1 брой + 5 твърдо сварени за плънката
сода - 1 к.л. за хляб
сол
брашно - колкото поеме
олио - за пържене
Приготвяне:
Разтворете содата в киселото мляко. Разбъркайте с яйцето, солта и добавете толкова брашно, нужно за омесване на средно твърдо тесто.
Разточете го на набрашнен плот и изрежете с чаша кръгчета. Всеки 2 кръгчета се слепват, като между тях в средата се слагат по малко натрошени сварени яйца.
Така приготвените пирожки се пържат в сгорещено олио и се отцеждат върху решетка с кухненска хартия под нея.
Приготвяне 15 мин.
Готвене 20 мин.
Общо 35 мин.
Източник: https://recepti.ezine.bg/