Рецепта за прясно осолена скумрия в хладилник

Коментари · 401 Прегледа

Уникално мезе от руската кухня за водка, бира и бяло вино.

Продукти:

скумрия - 2 бр. (по 600 г всяка)
морска сол - 2 с.л. смляна
черен пипер - няколко зърна
бахар - 2 зърна
дафинов лист - 2 бр.
розмарин - 2 стръка

за сервиране:

червен лук
олио
лимон

Приготвяне:

Скумриите се почистват от вътрешностите, главата, перките и опашките. Измиват се със студена вода, отцеждат се и се нарязват на котлети с дебелина 2-3 см.

Посолява се всяко парче обилно със ситно смляна морска сол и се оставя в покрита тавичка, в хладилник или на студено, леко наклонена от единия край, за да се отцеди от излишната течност за 2-3 часа.

Отделилата течност се изхвърля, добавя се допълнително сол, ако е необходимо, и върху рибата и около нея се разпределят подправките - начупените дафинови листа, зърната бахар и черен пипер, листенца пресен розмарин.

Оставя се в хладилника за 48 часа, след което е скумрията готова за консумация.

Може де се поднесе като предястие, полята с лимонов сок, олио и гарнирана с червен лук.

Приготвяне 20 мин.
Общо 20 мин.
Порции 4

Източник: https://recepti.ezine.bg/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg