Пилешки бутчета на тиган

Коментари · 287 Прегледа

Пилешки бутчета на тиган.Пилешки бутчета на тиган с ориз,грах и сушени домати

ПРОДУКТИ: за 4 порции 1 кг пилешки бутчета 150 г мариновани сушени домати 2 глави лук 4 скилидки чесън 50 мл. зехтин черен пипер сол 1 ч.ч. ориз 3 ч.ч. вода сол 200 г грах РЕЦЕПТА: Пилешките бутчета (1 кг) се измиват, подушават се и се поставят в дълбок тиган с капак. Заливат се със зехтин (50 мл.) и се пържат под капак, докато месото е готово. Необходимо е да се разбъркват периодично. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. В тенжерка в малко зехтин се задушават ситно нарязаните скилидки чесън (4 скилидки) и нарязаният на колелца лук (2 глави). Щом омекнат, към тях се добавят нарязаните на ивици мариновани сушени домати (150 г) и задушаването продължава още няколко минути. След това всичко се добавя към бутчета и се разбърква. Оризът (1 ч.ч.) се сварява в посолената вода (3 ч.ч.) и към него се добавя грахът (200 г). С тази гарнитура се сервират пилешките бутчета.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg