ПРОДУКТИ: за 4 порции 1 кг пилешки бутчета 150 г мариновани сушени домати 2 глави лук 4 скилидки чесън 50 мл. зехтин черен пипер сол 1 ч.ч. ориз 3 ч.ч. вода сол 200 г грах РЕЦЕПТА: Пилешките бутчета (1 кг) се измиват, подушават се и се поставят в дълбок тиган с капак. Заливат се със зехтин (50 мл.) и се пържат под капак, докато месото е готово. Необходимо е да се разбъркват периодично. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. В тенжерка в малко зехтин се задушават ситно нарязаните скилидки чесън (4 скилидки) и нарязаният на колелца лук (2 глави). Щом омекнат, към тях се добавят нарязаните на ивици мариновани сушени домати (150 г) и задушаването продължава още няколко минути. След това всичко се добавя към бутчета и се разбърква. Оризът (1 ч.ч.) се сварява в посолената вода (3 ч.ч.) и към него се добавя грахът (200 г). С тази гарнитура се сервират пилешките бутчета.
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други