Скариди на тиган

Коментари · 294 Прегледа

Скариди на тиган.Скариди на тиган с масло,чесън и магданоз

ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

400 г скариди

100 г масло

12 скилидки чесън

1 връзка магданоз

1 лимон

сол

 

РЕЦЕПТА:

 

На пресните скариди (400 г) им се отстраняват главите. Не се белят и опашките се запазват. В дълбок тиган се сгорещява маслото (100 г) и в него се пускат почистените и нарязани скилидки чесън (12 скилидки). Щом леко поомекнат, се добавят скаридите, ситно нарязаният магданоз (1 връзка) и лимоновият сок, получен от изстискването на лимона (1 бр). Много е важно да се използва пресен лимонов сок. Скаридите се бъркат непрекъснато с дървена лъжица, докато порозовеят. Сервират се топли и се посоляват.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg