Щтрудел с тиква и ябълки

Десерт с готови точени кори. Рецепта за кулинарен конкурс

Продукти:

1пакет кори за баница

2 ч.ч. настъргана тиква

1 ч.ч. настъргани ябълки

1/2 ч.ч натрошени орехи

5 с.л. захар

2 ч.л. канел

1/2 к.л. джинджифил на прах

1 ванилия

Инструкции:

В  купа се смесват настърганите на едро ренде тиква и ябълки. След разбъркване се добавят натрошените орехи, захарта, канелата, джинджифила на прах и ванилията. Плънката се разбърква, за да се смесят хубаво продуктите. Намазнява се един лист от корите с олио. Отгоре се поставя втори, намазнява се, слага се трети и върху него се разпределя от плодовият пълнеж. Корите се навиват на руло и поставят в намазнена тавичка. По същият начин се процедира и с останалите кори и така до изчерпване на продуктите. Отгоре щруделът се намазва с олио и слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се около половин час. Готовият щтрудел се напръсква с газирана вода още докато е горещ и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.След като изстине, готовият се поръсва с пудра захар.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg