Продукти:
1пакет кори за баница
2 ч.ч. настъргана тиква
1 ч.ч. настъргани ябълки
1/2 ч.ч натрошени орехи
5 с.л. захар
2 ч.л. канел
1/2 к.л. джинджифил на прах
1 ванилия
Инструкции:
В купа се смесват настърганите на едро ренде тиква и ябълки. След разбъркване се добавят натрошените орехи, захарта, канелата, джинджифила на прах и ванилията. Плънката се разбърква, за да се смесят хубаво продуктите. Намазнява се един лист от корите с олио. Отгоре се поставя втори, намазнява се, слага се трети и върху него се разпределя от плодовият пълнеж. Корите се навиват на руло и поставят в намазнена тавичка. По същият начин се процедира и с останалите кори и така до изчерпване на продуктите. Отгоре щруделът се намазва с олио и слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се около половин час. Готовият щтрудел се напръсква с газирана вода още докато е горещ и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.След като изстине, готовият се поръсва с пудра захар.