Задушен карфиол на тиган

Коментари · 372 Прегледа

Задушен карфиол на тиган.Задушен карфиол на тиган със спанак и чесън

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1 глава карфиол

1/2 кг спанак

1 глава лук

4 скилидки чесън

3 с.л. зехтин

сол

 

РЕЦЕПТА:

 

Карфиолът (1 глава) се накъсва на розички и се пуска във вряща подсолена вода за няколко минути, докато поомекне. След това се изважда с решетъчна и лъжица и се отцежда. В дълбок тиган в зехтин (3 с.л.) се задушават ситно нарязаният лук (1 глава) и смачканият чесън (4 скилидки). Щом поомекнат, се добавят листата спанак (1/2 кг) и задушаването продължава до тяхното омекване. Накрая се прибавят розичките карфиол и всичко се бърка на силен котлон, докато карфиолът леко покафенее в краищата си. Сервира се веднага, като се поръсва със сол и по желание - с черен пипер.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg