Задушени пилешки гърди

Коментари · 261 Прегледа

Задушени пилешки гърди.Задушени пилешки гърди със сос от гъби,сметана и синьо сирене

ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1/2 кг пилешки гърди

200 г гъби

200 г синьо сирене

6 с.л. сметана

50 г орехи

олио

 

РЕЦЕПТА:

 

Пилешкото месо (1/2 кг) се нарязва на парчета и се задушава в тиган с малко олио. Гъбите (200 г) се нарязват и се добавят в тигана с пилешкото. След като месото е почти готово, а гъбите са омекнали, се добавят натрошеното наситно синьо сирене (200 г) и сметаната за готвене (6 с.л.). Ястието е готово, когато сосът към пилето се е сгъстил, а сиренето е напълно разтопено. Поднася се поръсено с натрошени орехи (50 г).

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg