ПРОДУКТИ: за 4 порции
800 г пилешко месо
600 г домати
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 морков
4 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. мащерка
сол
1 ч.л. захар
1 дафинов лист
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
2 с.л. масло
РЕЦЕПТА:
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се слага в дълбок тиган или тенджера да се запържи в малко олио. Щом промени цвета си, в същия съд се добавят ситно нарязаните лук и чесън. След малко се добавя настърганият на едро ренде морков. Ястието се похлупва с капак и се задушава до омекване, като се разбърква често. Белените домати от консерва се нарязват на ситно и се прибавят към задушените зеленчуци. Оставят се да заврат и се добавят сол, черен пипер, мащерка, захар и червен пипер. Накрая се пускат хапките пилешко месо и ястието се оставя да къкри на умерен котлон, докато доматеният сок се поизпари. Ястието се сервира топло, като по желание се поднася върху канапе от варен ориз. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
от 1001 рецепти