ПРОДУКТИ: за 8 порции
1 зелка
2 глави лук
1 морков
2 домата
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
2 дафинов лист
ч.л. олио
1 ч.ч. вода
сол
РЕЦЕПТА:
Зелето (1 бр) се нарязва на тънки ивици и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли. Лукът (2 глави) се нарязва на ситни кубчета, а морковът (1 бр) се настъргва на едрото ренде. Задушават се под капак до омекване. Щом се задушат, се добавя червеният пипер (2 ч.л.), разбърква се и се прибавя нарязаното и претрито със сол зеле. Добавя се гореща вода (1 ч.ч.) и ястието се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване на зелето. Накрая, когато зелето е омекнало, се добавят останалите подправки и настърганите домати (2 бр). Ястието се оставя да покъкри се още десетина минути, след което се отстранява от котлона.
от 1001 рецепти