ПРОДУКТИ: за 8 порции
2 ч.ч. брашно
1/2 л. газирана вода
3 с.л. грис
6 с.л. какао
4 с.л. олио
1 опак. бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 банана
1 опак. ванилия
РЕЦЕПТА:
Брашното (2 ч.ч.) се пресява заедно с бакпулвера в голяма купа. Оформя се кладенче и в него се налива постепенно газираната вода (1/2 л.), като се бърка с лъжица. Добавят се гриста (3 с.л.), разтвореното в малко топла вода какао (6 с.л.) и захарта (1 ч.ч.). Всичко се разбива с миксер на висока скорост, за да не се получат грахулки. Прибавя се олиото (1/2 л.) и отново се разбива с миксера. Бананите (2 бр) се обелват и пасират. Най-добре е това да се направи с пасатор, за да се получи еднородна смес. Тя се смесва с вече направеното тесто. Добавя се ванилията и всичко се разбърква. Сместа се изсипва с намазнена и поръсена с брашно форма. Пече се до готовност в предварително загрята фурна. Поднася се нарязан на порции и декориран с растителна сметана и карамелен топинг.
от 1001 рецепти