ПРОДУКТИ: за 8 порции
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1 ч.ч. прясно мляко
1 опак. ванилия
100 г масло
2 с.л. ром
3 банана
150 г ананас
30 г бадеми
1 ч.ч. брашно
РЕЦЕПТА:
Млякото (1 ч.ч.), маслото (100 г), захарта (1 ч.ч.) и какаото (1/2 ч.ч.) се сваряват, като непрекъснато се разбъркват. Трябва да се получи гъст кафяв сос. Щом той се охлади, се прибавят жълтъците (2 бр) и се разбърква. Добавят се ванилията (1 опак.), ромът (2 с.л.), сокът от компота от ананас. Разбива се. Прибавя се брашното (1 ч.ч.) и се разбърква с дървена лъжица. Трябва да се получи еднородно кейково тесто. То се изсипва в тава с незалепващо покритие и се изравнява. В кръг по края на тавата се нареждат парченцата ананас (150 г). По средата на кейковото тесто се нареждат шайби от банани (3 бр). Кейкът се поръсва с филирани бадеми (30 г) и се пече на фурна до пълна готовност.
от 1001 рецепти