Постни сарми с болгур

Коментари · 283 Прегледа

Постни сарми с булгур.Постни сарми с булгур и лозов лист,на фурна

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1 връзка лозови листа

1 ч.ч. булгур

1 морков

1/2 глава лук

1 ч.ч. вода

1 ч.л. сол

2 ч.л. целина

2 ч.л. чубрица

4 с.л. олио

 

РЕЦЕПТА:

 

Плънката се приготвя като се запържва лукът (1/2 глава) в олиото, докато омекне и промени цвета си. Прибавя се настърган морков (1 бр) и той също се готви за 2-3 минути. След това се добавя булгурът (1 ч.ч.) и водата и се овкусява със сол, пипер, чубрица и сушена целина. Котлонът се намалява и се оставя водата да се поеме от булгура. Щом водата бъде поета, плънката се сваля от котлона и се оставя да изстине. През това време се бланшират лозовите листа (1 връзка), като се потапят за кратко във вряща подсолена вода. Във всеки лист се слага по 1 супена лъжица от плънката и се завива. Сармите се подреждат в тава, заливат се с чаша вода и се добавят 2-3 супени лъжици олио. Пекат се за около 20-25 минути на фурна, докато водата се изпари. Подходящо е да се сервират с кисело мляко

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg