ПРОДУКТИ: за 2 порции
4 чушки
2 печурки
1 к.ч. ориз
1/2 глава червен лук
3 с.л. течна сметана
1 с.л. олио
магданоз
черен пипер
сол
2 к.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Гъбите (2 бр) и лукът (1/2 глава) се нарязват наситно и се задушават в олио, докато омекнат. Добавя се оризът (1 к.ч.) и водата (2 к.ч.). Когато оризът омекне и поеме водата, се добавят сметаната (3 с.л.), ситно нарязаният магданоз,черен пипер и сол на вкус. Разбърква се добре и с получената смес се пълнят чушките (4 бр). Нареждат се в тавичка и се заливат с вода до половината. Пекат се на бавен огън и се поднасят топли.
от 1001 рецепти