Пълнен лук.Пълнен лук с ориз и гъби

ПРОДУКТИ: за 2 порции

 

4 глави лук

1 к.ч. ориз

4 печурки

6 стръкчета магданоз

чубрица

кимион

чесън на прах

2 с.л. олио

2 ч.ч. вода

 

РЕЦЕПТА:

 

Главите лук (4 глави) се обелват и с помощта на остро ножче се нарязват отвътре, така че с чаена лъжичка да се извади вътрешността им. Тя се смила в пасатора и се задушава в горещото олио за кратко. Прибавят се измитият ориз (1 к.ч.) и нарязаните на парченца гъби (4 бр). Тази смес се залива с половината вода и се вари, докато я поеме. Малко преди това да се случи, се прибавят подправките и солта. Разбърква се добре. С тази смес се напълват издълбаните глави лук, които се нареждат в намазнена тава. Налива се останалта топла подсолена вода и ястието се пече до пълна готовност.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg