ПРОДУКТИ: за 12 порции
200 мл. кокосово мляко
150 г брашно
4 с.л. мед
1 ч.л. сода
1 ч.л. канела
1 ч.л. карамфил
2 ч.л. сух джинджифил
1 ч.л. кардамон
4 с.л. марципан
4 ч.л. стафиди
1/2 ч.л. сол
За пълнежа: 2 ябълки 3 с.л. кафява захар 2 с.л. фъстъчено масло Ванилова захар Канела
РЕЦЕПТА:
Ябълките (2 бр) се почистват и се нарязват на филийки. Кафявата захар (3 с.л.) се карамелизира в сгорещено масло. Добавят се ябълките, канела и ванилова захар на вкус. Сместа се оставя да изстине и след това се разпределя в подходяща форма, намазана с масло. Кокосовото мляко (200 мл.) се загрява с меда (4 с.л.). Брашното (150 г) се смесва със содата (1 ч.л.), солта, канела (1 ч.л.), карамфил (1 ч.л.), сух джинджифил (2 ч.л.) и кардамон (1 ч.л.). Добавят се марципанът (4 с.л.) и стафидите (4 ч.л.). Слага се сместа с медът (4 с.л.) и тестото се омесва. С полученото тесто се заливат ябълките. Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След това се обръща и се сервира.
от 1001 рецепти