ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 морков
1 тиквичка
1 глава лук
1 стрък зелен лук
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
2 с.л. олио
1 ч.ч. прясно мляко
РЕЦЕПТА:
Морковът и тиквичката се нарязват на тънки и парченца и заедно със ситно нарязания лук (1 глава) се задушават под капак в горещото олио. Щом полуомекнат, се долива вода и супата се вари до пълната готовност на зеленчуците. Налива се горещото прясно мляко (1 ч.ч.) и супата се оставя да поври още 2-3 минути. Посолява се, подправя се с черен пипер и счукан със сол чесън (2 скилидки). Поднася се гореща, поръсена със ситно нарязани перца от зелен лук (1 стрък).
от 1001 рецепти