ПРОДУКТИ: за 4 порции
4 картофа
1/2 зелка
10 стръкчета зелен фасул
1 глава лук
1/2 глава червено цвекло
2 с.л. олио
20 г масло
сол
1/2 ч.л. захар
оцет
РЕЦЕПТА:
Картофите (4 бр) се нарязват на едри парчета, зелето (1/2 бр) на едри ивици, лукът (1 глава) – на ситно, стръкчетата фасул (10 стръкчета) – на по 3 части. Зеленчуците се заливат със студена подсолена вода и се варят 5 минути в тенджера под налягане. Червеното цвекло (1/2 глава) се обелва и нарязва на сламки. Задушава се в сгорещеното масло (20 г) под капак заедно със захарта (1/2 ч.л.) и малко оцет, за да запази рубинения си цвят. Добавя се към готовия борш, който заедно с него се довежда до кипене. Поднася се горещ. По желание може да се гарнира със сметана.
от 1001 рецепти