ПРОДУКТИ: за 4 порции
200 г соева кайма
1 ч.ч. ориз
200 г зелен боб
1 глава лук
сол
черен пипер
3 листа цвекло
3 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 яйце
2 с.л. сметана
РЕЦЕПТА:
Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се задушава в горещото олио. Прибавя се соевата кайма (200 г), предварително залята с гореща вода според указанията на опаковката и бухнала. Добавя се свареният зелен фасул (200 г) и оризът (1 ч.ч.). Посолява се, поръсва се с черен пипер и се разбърква. Налива се малко вода и щом оризът я поеме, тенджерата се маха от котлона. В намазнена тава се разполагат листата от цвекло (3 листа) така, че да покрият дъното, да обхванат стените и да стърчат извън тавата. Пълнежът се изсипва и изравнява. Покрива се с цвекловита листа. Отгоре се слага фолио и се пече до готовност. Фолиото се маха. Ястието се намазва с разбито със сметана (2 с.л.) яйце (1 бр) и се допича до златисто
от 1001 рецепти