Вегетарианска мусака

Коментари · 310 Прегледа

Вегетарианска мусака.Вегетарианска мусака със соева кайма,ориз и зелен боб

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

200 г соева кайма

1 ч.ч. ориз

200 г зелен боб

1 глава лук

сол

черен пипер

3 листа цвекло

3 скилидки чесън

2 с.л. олио

1 яйце

2 с.л. сметана

 

РЕЦЕПТА:

 

Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се задушава в горещото олио. Прибавя се соевата кайма (200 г), предварително залята с гореща вода според указанията на опаковката и бухнала. Добавя се свареният зелен фасул (200 г) и оризът (1 ч.ч.). Посолява се, поръсва се с черен пипер и се разбърква. Налива се малко вода и щом оризът я поеме, тенджерата се маха от котлона. В намазнена тава се разполагат листата от цвекло (3 листа) така, че да покрият дъното, да обхванат стените и да стърчат извън тавата. Пълнежът се изсипва и изравнява. Покрива се с цвекловита листа. Отгоре се слага фолио и се пече до готовност. Фолиото се маха. Ястието се намазва с разбито със сметана (2 с.л.) яйце (1 бр) и се допича до златисто

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg