Рецепта за Пролетна чорба с коприва.

Коментари · 292 Прегледа

Рецепта за Пролетна чорба с коприва. Витаминозна Пролетна чорба с коприва.
Рецепта за Пролетна чорба с коприва.

Необходими продукти:

  • 800 г коприва;
  • 3 с. л. олио;
  • 2 връзки пресен лук;
  • 200 г орехи;
  • 1 ч. л. червен пипер;
  • сол и черен пипер на вкус;

За гарниране:

  • 2 стръка пресен чесън;
  • 50 мл червен винен оцет;
  • 1/2 ч. л. лют червен пипер;

Начин на приготвянe:

  1. Копривата се почиства, измива се, попарва се в подсолена вода, охлажда се и след това се накълцва на ситно, а водата се запазва.
  2. Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното олио.
  3. Прибавя се копривата, запържва се за кратко, сипва се червеният пипер и се налива около литър и половина от водата от копривата.
  4. Готви се 4–5 минути и се добавят счуканите орехи.
  5. Кипва се, дърпа се от котлона и се овкусява със сол и черен пипер.
  6. Пресният чесън се смила в чопър с лютия пипер и оцета.
  7. Супата се поднася с чесновата смес или кисело мляко по желание.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg