Необходими продукти:
- 300 г зелен боб/може от консерва/;
- 5-6 картофа;
- 1 глава зрял лук;
- 1 червен домат/може от консерво/;
- 1 морков;
- 1 пащърнак;
- 1 жълтък;
- 2- 3 с.л. кисело мляко;
- 1 ч.л. сол;
- 1 с.л. сух копър;
- 1 с.л. краве масло;
Начин на приготвянe:
- Зеленчуците се почистват и измиват.
- Картофите и лукът се режат на четири.
- Шушулките зелен боб и кореноплодните се режат на две или три.
- В тенджера се слагат всички зеленчуци.
- Наливат се три чаени чаши вода.
- Съдът се похлупва.
- Супата се вари на кротък огън, 50 минути.
- Доматът се рендосва.
- Добавя се в супата заедно със сол, краве масло и сух копър.
- Супата продължава да ври още половин час.
- Пасира се да стане на крем.
- Оставя се да къкри на изключен котлон.
- Яйченият жълтък се разбива с киселото мляко.
- Супата се застройва, след като изстине.
- Консумира се с крутони.