Необходими продукти:
- 125 г грис;
- 2 глави лук;
- 2 с. л. краве масло;
- 1 връзка магданоз;
- 1 морков;
- целина;
- сол;
- черен пипер;
- 1 яйце;
- лимонов сок (за застройката);
Начин на приготвянe:
- Запържете нарязания на ситно лук в маслото, прибавете почистените и нарязани на ситни кубчета морков и целина, прехвърлете ги в дълбока тенджера, залейте ги с 1 л гореща подсолена вода и ги варете 15-20 мин.
- Запържете отделно гриса в малко масло до леко зачервяване и го изсипете в супата.
- Оставете я да поври още 5-10 мин, посолете, поръсете с черен пипер, свалете я от котлона и когато изстине, я застройте.
- Готовата супа поръсете с магданоз и сервирайте изстинала.