Необходими продукти:
- сухи чушки - 10-12 броя;
- суха люта чушка - 1 бр;
- яйца - 4 броя;
- олио - 30 мл;
- сол на вкус;
Начин на приготвяне:
- Сложете тенджерка с вода на котлона да заври, а през това време почистете чушките от дръжките и семките.
- Начупете ги на едри парчета и щом водата заври, ги изсипете в тенджерата.
- Варете ги 5-6 минути и ги дръпнете от котлона.
- Оставете ги да покиснат десетина минути, след което ги отцедете много добре.
- Прехвърлете отцедените чушки в дълбок тиган, добавете олиото и ги сложете на загретия котлон.
- Запържете чушките за 5-6 минути и чукнете яйцата.
- Разбъркайте леко, така че да останат цели парчета белтък и жълтък.
- Щом яйцата стегнат, посолете, прехвърлете в чиния и поднесете с парче сирене.