ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 ч.ч. леща
100 г зелени маслини
100 г черни маслини
2 картофа
2 домата
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка копър
4 скилидки чесън
1 с.л. червен пипер
4 с.л. олио
РЕЦЕПТА:
Лещата (1 ч.ч.) се почиства, измива се и се поставя в тенджера, заедно с обелените и нарязани на дребни кубчета картофи (2 бр) и нарязаните на ситно лук (1 глава) и чесън (4 скилидки). Заливат се с вода и се варят до омекване. Малко преди да станат напълно готови, към тях се добавят олиото (4 с.л.), нарязаните на колелца черни (100 г) и зелени маслини (100 г), обелените и нарязани на кубчета домати (2 бр), подправките и ситно накълцаните магданоз (1/4 връзка) и копър (1/4 връзка). Супата се оставя да покъкри още десетина минути, след което се сервира.
от 1001 рецепти