Необходими продукти:
- тиквички - 4 бр;
- кайма смес - 500 гр;
- кашкавал - 100 гр;
- лук - 1 глава;
- домати по-малки - 1 бр;
- чесън - 1 скилидка;
- копър - 1/3 връзка;
- олио - 50 мл;
- сол на вкус;
- черен пипер на вкус;
Начин на рлиготвяне;
- Измийте тиквичките, разрежете ги на две по дължина, издълбайте вътрешността и я запазете.
- Пуснете издълбаните тиквички за 2-3 минути във вряща вода да поомекнат.
- Извадете ги и ги оставете встрани.
- В тиган със загрята мазнина запържете за 5 минути ситно нарязания лук и каймата.
- Добавете нарязаната вътрешност на тиквичките, настъргания домат, счуканата скилидка чесън, солта, черния пипер и нарязания на ситно копър.
- Напълнете тиквичките с готовата плънка и ги наредете в намазнена тава.
- Печете 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
- След това ги поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната докато кашкавалът се разтопи и придобие златист цвят.
- Сервирайте с кисело мляко.