Необходими продукти:
- телешко - 500 г;
- свинско - 500 г за готвене;
- пилешко месо - 3 бутчета;
- кисело зеле - 1 голяма кисела зелка или две по - малки, накълцани;
- вода - 250 мл;
- доматено пюре - или пасиран половин буркан с домати без водата;
- масло;
- червен пипер - 2 с. л.;
- черен пипер - 2 с. л.;
- лук - 2 глави кромид средно големи, накълцани на ситно;
- чесън - 1 глава, на скилидки;
- дафинов лист - 1 бр. по желание, в зависимост от предпочитания вкус;
Начин на приготовление:
- Запържва се месото (само телешкото и свинското) за 3-5 минути, само колкото да си промени цвета с много малко мазнинка.
- Докато се запържва месото, се поставя в голям съд зелето, след което се омесва добре с половината от с другите добавки и подправки.
- В голям глинен гювеч на дъното се поставя половината нарязано кисело зеле.
- Нарежда се пилешкото месо, след което се нарежда ред зеле.
- Отгоре се поставя на едри късове телешкото месо и ред зеле, свинското месо също на големи късове и ред зеле.
- Върху свинското месо се разпределя другата половина от нарязаното кисело зеле.
- Сипва се 250 мл. студена вода и гювечът се похлупва с капак;
- Може да сложите и повече вода, ако искате гозбата да е с повече сос.