ПРОДУКТИ: за 4 порции
300 г картофи
200 г карфиол
100 г грах от консерва
2 стръка праз
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
куркума
мащерка
червен пипер
1 с.л. брашно
1 к.ч. прясно мляко
РЕЦЕПТА:
Празът (2 стръка) се нарязва на колелца и се задушава в горещия зехтин (2 с.л.) с подправките. Прибавят се предварително нарязаните на кубчета и сварени картофи (300 г), бланшираните розички карфиол (200 г) и грахът (100 г). Разбърква се и се готви 3 минути. Налива се прясното мляко (1 к.ч.) и ястието ври още 3 минути. Прибавя се разбитото в студена вода брашно (1 с.л.). Готви се при непрекъснато разбъркване, докато се изгуби брашненият вкус.